Haza > Hírek > Tartalom

Pazarló víz kezelés szennyvízkezelés különböző típusú gazdaságok

Sep 26, 2017

Kína a világ legnagyobb sertés tenyésztés teljesítmény, sertéságazat a modern gazdasági fejlődés kulcsfontosságú helyet foglal el, de is hozott egy nagyon izgalmas környezetszennyezés problémák. Egy millió sertéstelepek trágya szennyvíz a sorban nagyon nagy, hogy megtisztítsa a trágya és szennyvíz nehezebb, és után a hosszú távú, a nemzeti szennyvíz kibocsátási előírásoknak való megfelelésre, igényel sok befektetési és magas működési költségei, növelte a költségek a sertéstenyésztés.

Ha a probléma a széklet szennyezés okozta a sertéstenyésztésre nem megoldható, az időben és hatékonyan, azt korlátozni fogja a fejlesztési skála és a sertés farm bizonyos mértékig, melyik van több veszélyes-az ökológiai biztonság. Jelenleg a termelés fókusz nőtt emberek általában aggódnak a szociális problémák.

A károk a sertés farm gazdálkodás szennyvízkezelő

Széklet gazdaságokból származó kibocsátást okoz súlyos környezetszennyezés a felszíni víz, felszín alatti víz, a talaj és a környezeti levegő, amely közvetlenül befolyásolja az emberek egészségét és a kezeletlen fekália tartalmaz nagy mennyiségű szennyező anyagok. Ha ilyen szerves szennyvíz kerül lezárásra közvetlenül vagy az eső a folyókba mosott és tavak, nagyszámú vízfogyasztás az oldott oxigén, úgy, hogy a víz fekete haj büdös, okozó vízszennyezés.

Fekáliás víz tartalmaz egy csomó nitrogén, foszfor és egyéb tápanyagok okozza, víz eutrofizáció egyik fontos oka, ba a halastavak és folyók, hogy szerves anyag szennyezés-érzékeny vízi élőlények fokozatosan meghalni, súlyos esetben hal tavak és folyók funkciók elvesztését eredményezi.

Akvakultúra szennyvíz hosszú ideig a földbe, így a felszín alatti vizek a nitrát-nitrogén vagy nitrit nitrogén koncentrációját nőtt a felszín alatti víz oldott oxigén tartalma csökkent, toxikus összetevők nőtt, a vízminőség romlásához vezet , komolyan veszélyeztetik a környező hazai víz víz minősége. Szennyvíz töményebb is vezethet a talaj pórus eltömődés, vízáteresztő talaj, vízpermeabilitás és konszolidáció, szikesedés a talaj minősége, és akár tönkre is a növények, ami a növényi növekedés blokkolja vagy meghalt komoly csökkenése eredményezi.

Disznóól szennyvíz kezelésére

Sertések mentesül a szennyvíz szerves szennyvíz, a legjobb anaerob fermentáció, de a kezelt effluens még nem érte el a legjobb szabványok nem közvetlenül mentesül, a megfelelő összeget a termőföldek, halastavak egy kiváló tápoldatot. Ezért a sertés farm szennyvízkezelés figyelembe kell venni a kombinációja a biológia és ökológia, a leggazdaságosabb és leghatékonyabb tenyésztés ipar a legjobban elősegíteni.

Jelenleg, a kezelési módszerek nagyszabású sertéstartó gazdaságok otthon és külföldön elsősorban a következők átfogó hasznosítása, ártalmatlanítása kibocsátási szabványok. Átfogó hasznosítás multi--szint segítségével, eco-mezőgazdaság és biztosítja a harmonikus együttélés, a mezőgazdaság és a környezet, a fenntartható fejlődés után a kibocsátási szabványok többszintű biomassza-energia feldolgozás után a megengedhető szennyezőanyag-kibocsátási koncentráció tartományban mentesül a hal tavak, termőföld vagy gyümölcsösök és más helyeken lehet hozzászokott maximalizál amennyire csak lehetséges, hogy csökkentse a környezetszennyezést.

Sertés farm szennyvíz előkezelés módszer

Sertés farm gazdálkodás szennyvízkezelő függetlenül attól, hogy milyen technológiák és intézkedések, kell venni egy bizonyos előkezelés módszer. Előkezelés módszer viselhetsz szennyvíz szennyező anyagok a későbbi kezelés lépésben miközben megakadályozza nagy szilárd vagy törmelék bejutását a későbbi kezelés folyamatában keletkező torlódások vagy a kár, hogy a feldolgozó berendezések . A nagy részecskék a széklet összetétele a sertéstenyésztő üzemek előkezelés eléréséhez használható csapadék, szűrés és centrifugális szilárd-folyadék elválasztó technológia, közös hűtőrács, ülepítő tartályok és képernyők ebben a kategóriában.

Csapadék a legszélesebb körben használt módszerek, víztisztítás, pedig az ülepítő folyamat és a gravitációs lebegő szilárd anyagok szétválasztására. Jelenleg a szennyvíz-kezelő létesítmények a skála sertés Farm a sertéstelepek alapvetően sorozat, 2-3 ülepítő tartályok, és a fekália kezelik, szűrés és oxidatív bomlás. Ráadásul vannak néhány mechanikai szűrés berendezések, beleértve a automatikus szűrő, szórógyűrűként elválasztó használható disznóól széklet előkezelés lépéseket.

Fő feldolgozási technológia, az akvakultúra szennyvíz

1, természetes kezelése

Természet (természetes víz, talaj, stb) szennyvíz szerepet öntisztulásra elve alkalmazásának. Beleértve a föld kezelés és vízi növény kezelési rendszerek. Gyakran vannak biológiai tó, talajkezelés, mesterséges vizes kezelés és így tovább.

Oxidációs tó a természetes vagy mesterséges tó, a szennyvíz biológiai kezelés elvégzésére. A tóban, hogy marad hosszú ideig, és a víz mikrobiológiai metabolizálható lebomlása szerves szennyező, az algák a fotoszintézis és a tó arca reoxyeration eléréséhez, oldott oxigén szennyvíz nagyban csökkenti a szerves szennyező anyagok a vízben, és egy bizonyos mértékig, a nitrogén és a foszfor, víz eutrofizáció csökkentése érdekében távolítsa el a vizet.

Mesterséges vizes olyan módszer, ami szimulálja a természetes biológiai sokféleség, a természetes vizes élőhelyek. Ez a módszer természetes tisztító vizet. A vízi növények, zúzott kő por ágyak, mikrobiológiai összetételét és szennyvíz-szűrés, adszorpció, csere és más fizikai folyamatok és mikrobiális felszívódását és romlása áll, és más biológiai hatások, és végső soron elérni a célja a víztisztítás, az is egyfajta oxigénigényes kezelés. Lehet használni, hogy a hulladék vagy üresjárati termőföld, a depresszió vagy a tó, át kell, de a viszonylag nagy területen, túlterhelés művelet könnyen vezethet elzáródás.

Természetes feldolgozása kevésbé gazdaságos és kevésbé költséges, és gazdaságos és megfizethető, a kisüzemi gazdaságok, ahol megfelelő földterület áll rendelkezésre.

2, mesterséges anaerob kezelés

Anaerob kezeléséből vagy biogáz, mivel az 1950-es években, a különböző kezelési technológiák mérnöki dolgoztak, főként a fejlesztési egy sor nagy terhelésű reaktorok alapuló jobb iszap koncentrációja és a továbbfejlesztett szennyvíz-iszap keverés hatása a

Jelenleg a hazai sertés farm szennyvíz kezelés elsősorban a upstream anaerob szennyvíziszap ágy és kelő szilárd reaktor folyamat. Után az anaerob kezelés, szennyvíz, ha rendelkezésre áll, a feltételek a föld lehet használni, mint folyékony szerves trágya, a mező, de gyakran viszonylag nagy-kibocsátás, a közlekedési, a alkalmazás nem kényelmes, rendes körülmények között figyelemmel többszintű oxigénigényes kezelés után a normál mentesítés indokolt

3, mesterséges oxigénigényes kezelés

Oxigénigényes kezelés alapelve a mikroorganizmusok aerob állapotok bomlási szerves anyag, miközben saját sejtek (aktivált iszap) szintézise, biológiailag lebomló szerves anyag teljesen oxidálódik a ba szervetlen, egyszerű aktivált iszap, beleértve a kapcsolatot a oxidációs és biológiai lemezjátszó.

4, anaerob - oxigénigényes kezelés

A sertéstenyésztő üzemek nehezebb foglalkozni szerves szennyvíz, mert a nagy elmozdulás, alacsony hőmérsékletű, szilárd és folyékony hulladék vízzel keverve, szervesanyag-tartalma magas, nitrogén és foszfor tartalma gazdag és könnyen eltávolítható, egyszerű használata fizikai, kémiai vagy biológiai módszerekkel nehezen kibocsátási követelményeknek.

Anaerob módszer Boi: (biokémiai oxigénigény) terhelés, terhelés aerob bod kicsi, szennyvíz anaerob kezelés során a kezelt víz még mindig van egy bizonyos szag, a mutatók feltétlenül nem felelnek meg a nemzeti kibocsátási határértékek a

Ez általában szükséges feldolgozási módszerek, gyakran további oxigénigényes kezelés (oxidációs tó, stb.) mint másodlagos tisztítás, amely jelenleg foglalkozik nagy koncentrációban a szerves anaerob kezelés számos kombinációja szennyvíz egy jó módja annak,-a ' is használt-ban sok léptékű gazdaságok szennyvíz-kezelési módszer.

Szennyvíz kezelés után alapvetően találkozhatnak a nemzeti kibocsátási határértékek, de a végleges általános beállítani a halastavak, egyrészt keresztül a halastó szerepet további oxidációját tó, miközben algák irharétegben, hogy javítsa az oldott oxigén tartalom, elősegítik a fitoplankton, állat és a hal, a nitrogén, foszfor - alga - hal biológiai lánc kialakulását, csökkenti a környezetszennyezést, a nitrogén és a foszfor.

Akvakultúra víztisztítás szisztematikus projektként, kell, hogy kövesse az ökológiai elvek, együtt a különböző kezelési módszerek alkotnak egy átfogó tudományos használata, az a standard kezelés a használat után a sertés farm víz, hatékonyan a tenyésztés környezet javítása és a környezet fenyegetettségének csökkentésére.