Haza > Hírek > Tartalom

Aktívszén adszorbens pazarló ipari víz kezelés alkalmazása

Aug 15, 2017

Aktív szén, pazarló ipari vízkezelés oldószer alkalmazása

Aktív szén egy porózus széntartalmú anyagok nagy fajlagos felülettel és jól fejlett micropore szerkezet. Szén-alapú anyagok, lehet adszorbeálódik sok vegyi anyagok rá a felületek nedvszívó kapacitás áll. Szóval hogyan lehet sikeres alkalmazásához a pazarló ipari vízkezelés?

1. általános jellegű

Aktívszén megjelenésének sötét, fekete, jó adszorpciós tulajdonságai, stabil kémiai tulajdonságok, ellenáll az erős savas és lúgos, vízben merítés, magas hőmérséklet, mint a víz sűrűsége, porózus hidrofób nedvszívó.

2. a hatásmechanizmus

Aktivált szén előállítása során az illékony szerves anyagok eltávolítása és az üregek keletkeznek, a rács és a pórusokat, sok különböző formájú és méretű. A pórusok a Aktívszén-részecske általában a $number a teljes gabona-kötet. Ezek a pórusok formák változatos, blende eloszlása nagyon széles és teljes a finom pórus fal felülete általában 500-ig ~ 1700 négyzet méter/g. Ezért az aktív szén adszorpciós kapacitása erős, nagy adszorpciós kapacitással fő oka. Pazarló vízkezelés adszorpciós folyamatban,-a ' a micropore szerkezet, adszorpciós képessége határozza meg. Szinte minden felület készült mikro-pórusok. A durva és az átmenet lyukak illetve szerepét a durva és finom adszorpciós csatornák, és a létezését és terjesztési befolyásolja az adszorpció és deszorpció aránya egy bizonyos mértékig. Ezen túlmenően aktív szén adszorpciós tulajdonságainak is érinti a felszíni kémiai tulajdonságai, aktív szén.

3. aktív szén alkalmazása

Aktív szén adszorpciós folyamat a első választás, hogy távolítsa el a szerves anyagok a vízben. Nagy felületű, a szín, illat, íz és egyéb szerves vegyületek volna egy jó eltávolítás arány. Pazarló víz kezelés a por. aktív szenet a különösen hatékony a kis molekulatömegű, a moszatok sejt váladék eltávolítása a víz.

3.1 Aktívszén az ivóvíz kezelés alkalmazása

A gyors biofilter, granulált aktív szén szűrő anyag általában használt mint egy második színpadon-szűrés, és az AJ víz eltávolítják, a tevékenység a baktériumok egyre nagyobb a granulált aktív szén felülete. Biofilter eltávolítása a víz az Anyagjegyzékben szereplő használata a következő előnyökkel rendelkezik:

(1) csökkenti a baktériumok a vízellátó rendszer, nő a tápanyagok szükségesek ahhoz, hogy hatékonyan ellenőrizzék a szaporodási a baktériumok;

(2) a fertőtlenítőszerrel, reakció szerves anyag mennyiségének csökkentésére csökkenteni az ivóvíz kezelés szükséges fertőtlenítőszereket és stabilizálja a tartalom, a maradék fertőtlenítőszer a gyári vízben;

(3) azáltal, hogy megszünteti néhány fertőtlenítési melléktermékek szerves prekurzorok, pazarló vízkezelő üzem víz fertőtlenítési melléktermékek víztartalma;

(4) a szerves anyag átalakítása szervetlen vég termékek;

(5) az öregedés, a biofilm maradék több könnyen kezelhető, mint a kémiai csapadék iszap, (6) a biológiai kezelés ára alacsonyabb, mint az aktív szén adszorpciós módszer.

3.2 aktív szén a pazarló szennyvíztisztítási folyamat vízmentesítő hatása

Az aktív szén adszorpciós oszlop lehet eltávolítani sok illatos anyagok. például az acetaldehid, indol és más szag alkatrészek eltávolítása a fizikai adszorpció, $literal és merkaptán is a felszínre a Aktívszén oxidációs reakció további adszorpciós és eltávolítása.

Ebben az esetben képes a festésre a pazarló vízkezelés 3.3 Aktívszén

Aktív szén adszorpciós folyamat fémkomplex termelési szennyvíz, felhasználásának hatása jó, miután véralvadási csapadék, cod eltávolítás arány mintegy 83 %-a, ebben az esetben aránya 99,3 %, a későbbi adszorpció, hogy hozzon létre egy jó állapotban. Aktív szén adszorpciós tulajdonságainak alkáli elúciós és Fenton reagens oxidációs lehet visszanyerni. Után regenerált aktív szén adszorpciós pazarló vízkezelés CODCR eltávolítás arány még mindig elérheti a több mint 77 %, ebben az esetben aránya elérheti a több mint 97 %-át.