Haza > Hírek > Tartalom

A szennyvízkezelés általánosságban három osztályba osztható

Jun 12, 2017

A kezelési fokozat szerint a szennyvízkezelés általában három osztályra osztható.

A feldolgozás szintjének feladata a szilárd szennyező anyagok eltávolítása a szuszpendált szennyvízből. Ennek érdekében több fizikai kezelést. Általában az elsőrendű kezelés után a szuszpendált szilárd anyagok eltávolítási sebessége $ szám, és a biokémiai oxigénigény (BOD) eltávolítási aránya csak körülbelül $ szám, és a szennyvíz tisztítási foka nem magas.

A kétszintű feldolgozási feladat a szennyvízben található szerves szennyező anyagok jelentős eltávolítása, példaként a példaként, általában kétlépcsős kezeléssel, a szennyvíz pont eltávolítható $ szám, például városi szennyvíztisztítás után kevesebb, mint 30 mg / l. Az aerob biológiai kezelés feldolgozóegységeinek többsége megfelel ennek a követelménynek.

A harmadik szintű feldolgozás feladata olyan szennyezők eltávolítása, amelyeket nem távolítottak el a 2. szintű kezeléssel, beleértve a szerves anyagokat, a foszfort, a nitrogént és az oldható szervetlen vegyületeket, amelyeket mikroorganizmusok nem bontottak le.

A harmadik szintű feldolgozás szinonimája a fejlett feldolgozásnak, de a kettő nem azonos. A harmadik szintű feldolgozást kétszer dolgozzák fel, hogy egy adott szennyező anyagot, például foszfort és nitrogént eltávolítsanak a szennyvízből, és adjunk hozzá egy vagy több feldolgozó egységet; a fejlett kezelést gyakran használják a szennyvíz visszanyerésére, újrafelhasználásra a további feldolgozó egységek vagy rendszerek kétszintű kezelését követően. Háromszintű feldolgozás költséges és a gazdálkodás összetett, de teljes mértékben kihasználhatja a vízkészleteket. Néhány ország épített három szintű szennyvíztisztító telepeket.